Een gezond en vitaal leven. Zo willen we allemaal wel 100 worden, toch?
Onze hedendaagse levensstijl en voedingspatroon is van alle gemakken voorzien. Helaas betekent dit voor velen voornamelijk een i...
Met de handen in de aarde, lekker wroeten en gedachten laten afdwalen. Onkruid wieden, mest kruien. Zwoegend op het land om elke dag het plantgoed een toekomst te geven. Op Pluk Den Haag komen Groene ...
De buurt groener maken, mensen ontmoeten en de afvalberg verkleinen. Dat is wat de CompostBakkers doen met het project Buurtcomposteren. Compost maken dicht bij huis, met als doelen een betere bodem, ...
Zorgboerderij Pluk! Den Haag is een plek waar cliënten van Reakt (onderdeel van Parnassia Groep) kunnen werken aan hun herstel. De natuur wordt volgens Stijn - een van de vennoten bij Pluk! - ingezet ...
Wat we eten zit diep verweven in onze cultuur en vertelt ons wie we zijn. Dit gegeven maakt het transformeren van onze eetgewoontes misschien wel een van de moeilijkste transities om als mens te maken...
Voedselproductie en steward-ownership zijn twee termen die ogenschijnlijk weinig met elkaar te maken hebben. Voedselproductie verwijst naar de processen die betrokken zijn bij het telen, verwerken en ...
Hoe kijkt de jongere generatie aan tegen wat er op zijn/haar/diens bord ligt? Ons Eten is benieuwd naar de stem van jongeren en interviewde zes betrokken en gedreven twintigers/net dertigers. Niet met...
In deze aflevering van de podcast van Groen Links Den Haag praten Jarre en Lisa met Frank Mechielsen van Ons Eten, een organisatie die zich bezighoudt met het Haagse voedselsysteem. Hoe zorgen we voor...
Lokaal Voedsel in de breedste zin van het woord wordt steeds belangrijker. Moestuinen, stadstuinen, voedselgemeenschappen kunnen bijdragen aan gezond eten, gezonde mensen, sociale cohesie, voedselzeke...
In onze vierde aflevering van de POTcast De Boer Op schuiven wij aan tafel bij Linda Duijndam van Hoeve Biesland in Midden-Delfland. Uitkijkend over de prachtige weides rondom deze biologische boerder...
Welkom bij de eerste aflevering van de POTcast 'Den Haag De Boer Op' van Ons Eten! Hierin gaan Mariska Slappendel en Puck Moll in gesprek met, of liever op z'n Haags gezegd klepperen met, boeren en tu...
Welkom bij de POTcast 'Den Haag De Boer Op' van Ons Eten waarin Mariska Slappendel en Puck Moll in gesprek gaan met, of liever op z'n Haags gezegd klepperen met, boeren en tuinders in en om Den Haag o...
In voedsel komt alles samen. Het ligt elke dag op ons bord en staat centraal bij feesten. Het is belangrijk voor onze gezondheid en economie. De manier waarop het wordt gemaakt heeft grote invloed op ...
In de 'Stem van de Stad' lezen we, hoe bewoners van Den Haag de relatie zien tussen een gezonde stad en voedsel. Hoe heeft voedsel volgens hen invloed op de bewoners van de stad en daardoor op de stad...
Een Soedanees gezelschap in Den Haag. Welke relatie hebben zij met voedsel? Wat eten ze en waar kopen zij hun producten? Een boeiend gesprek met vrouwen over voedsel en hun nieuwe stad Den haag.
Op 28 september 2022 organiseerde de Haagse Voedselraad in samenwerking met Gezond en Gelukkig Den Haag, de provincie Zuid-Holland, Jong Leren Eten Zuid-Holland en GGD Haaglanden een thema-avond over ...
We weten allemaal wel dat gezond eten belangrijk is, maar wat is eigenlijk gezond eten? Liane Lankreijer was afgelopen jaar betrokken bij het programma ‘Gezond en Veilig’ van de provincie Zuid-Holland...
We weten het allemaal wel: ons eten komt níet uit de supermarkt, maar ergens bij een boer vandaan. Het graan voor ons ontbijt groeide ergens op een akker, de melk voor onze kaas en yoghurt kwam van ee...
Sinds maart 2021 ligt er een voedselbos in de wijk Mariahoeve. Langs de noordelijke randweg, de N14, op het talud van naast het fietspad heeft de gemeente Den Haag een stukje grond beschikbaar gesteld...