Ethlyn Richardson
Wie ben je & op welke wijze ben je (professioneel) bezig met voedsel?
Hoi ik ben Ethlyn en ik woon en werk in Den Haag, ik heb in mijn leven al in heel wat wijken gewoond. Waar ik ook woon in Den Haag kijk ik om me heen en zie de kinderen op straat, soms spelen soms overleven. Mijn eigen leefstijl van duurzaam en gezond eten geef ik graag door aan de kinderen.Naast mijn gewone werk gaat mijn vrije tijd naar het vrijwillig koken voor en met bewoners van Moerwijk, met name kinderen. De zaterdagen zijn voor de Kleine Chefs; kinderen uit de wijk komen in de middag op het Heeswijkplein samen met mij in de keuken om samen te koken en te leren over gezonde keuzes.
Wat maakt dat je doet wat je doet?
Ik wil de leef- en belevingswereld van onze kinderen vergroten zodat ze weer nieuwsgierige lerende kinderen worden. Door leer-speelplekken te hebben in de wijk waar iedereen toegang toe heeft. Zo wil ik het concept De Kleine Chefs verder uitwerken en uitdragen zodat meer kinderen kunnen leren over gezonde en lekkere voeding. Het concept kan dan op scholen en buurtcentra uitgevoerd worden.
Wat breng je mee naar ons gemeenschappelijke voedsellandschap?
Ik kan van heel weinig spullen een volwaardige goedkope en gezonde maaltijd maken. Ik ben een creatieve kok daarin. Mijn koksopleiding en Horeca-ervaring helpen daarbij natuurlijk enorm.Ik kan niet alleen koken en dat overdragen aan anderen, ik kan het ook leuk maken omdat ik mijn carrière ben begonnen als Spel- en opvoedingsbegeleider.