Bericht

Haagse Voedselraad verheugd met actualisatie voedselbeleid gemeente

Geplaatst op 21 september 2022, 10:00 uur
Illustration

De Haagse Voedselraad is verheugd dat het nieuwe college van de gemeente Den Haag heeft aangekondigd in het Collegeakkoord de huidige voedselstrategie (uit 2016) te willen “actualiseren in gesprek met Haagse organisaties en bewoners". Ook is de Haagse Voedselraad blij met de constatering dat het onderwerp voedselstrategie nu stevig politiek verankerd is in de portefeuille van de wethouder Duurzaamheid en Energietransitie Arjen Kapteijns.  
 
“Het nieuwe college geeft hiermee een duidelijk signaal af voorstander te zijn van een integraal voedselbeleid voor een gezonde en veerkrachtige stad. En daarnaast ook oor te hebben voor de oproep van meer dan 50 organisaties, instellingen en bedrijven alsook betrokken bewoners om voedselbeleid tot prominent onderdeel van het gemeentelijk beleid te maken”, aldus Frank Mechielsen namens de Haagse Voedselraad. 
 
Mechielsen vervolgt: “Voedselbeleid raakt aan vele grote opgaven waar de gemeente Den Haag voor staat die ook zo benoemd zijn in het nieuwe collegeakkoord: preventie, armoede, participatie, verduurzaming en ontmoeten in de openbare ruimte. Op al die terreinen van het gemeentelijk beleid is heel weinig aandacht voor de kansen die voedsel biedt en het is te versnipperd. De stad heeft een gemeentelijk integraal voedselbeleid hard nodig”. 
 
De Haagse voedselraad ziet uit naar samenwerking met de Gemeente Den Haag om de huidige voedselstrategie te herijken langs de volgende speerpunten: participatie en democratie, gezondheid en voedselomgeving, circulaire economie en innovatief ondernemerschap. “We geven de nieuwe wethouder graag in overweging een interdisciplinair voedselteam te benoemen om daadwerkelijk tot een integraal voedselbeleid te komen”, aldus Liane Lankreijer namens de Vereniging Ons Eten, de initiatiefnemer van De Haagse Voedselraad.

Voor het Coalitieakkoord gemeente Den Haag 2022-2026 klik hier door naar het persbericht op denhaag.nl.

Deel dit: