At the Conscious Kitchen, we organize weekly dinners on Thursdays to promote community, conscious living and sustainability. By sharing a meal we aim to bring people together over food, and in doing so create awareness about food waste and how good plant-based food can be.
The dinners take place every Thursday evening, 18:30 at our location De Helena at Helena van Doeverenplantsoen 3. Together with volunteers we cook the meals and organize the entire event. You can volunteer to help us pick up food, cook, serve or clean. Joining the dinner without volunteering is also possible. In that case we ask for a small contribution at the door to help us cover costs such as rent and maintenance.
We make sure that all our dinners are produced in a sustainable way, either by using food from local markets that would otherwise be wasted or by sourcing it from local and organic producers.
OP DONDERDAG 5 DECEMBER VERTONEN 'THE SEEDS OF VANDANA SHIVA'
Een film van Camilla Becket en Jim Becket – VS/Australië – 2021 – 82 min
The Seeds of Vandana Shiva vertelt het opmerkelijke levensverhaal van de Ghandiaanse eco-activist en agro-ecoloog Vandana Shiva. We krijgen zicht op de bepalende gebeurtenissen die haar tot de moderne revolutionair maakten die ze vandaag is. Al veertig jaar strijdt ze tegen de chemisch afhankelijke en winstgedreven landbouwsector. De film onthult hoe multinationals zoals Monsanto vastberaden strijden om de controle over zaden – want daar ligt de macht over ons voedsel. Vandana Shiva toont dat de enige weg vooruit voor de toekomst van voedsel ecologisch, duurzaam en biodivers is.
Bekijk hier de trailer: The Seeds of Vandana Shiva Trailer
Kom je ook? Meld je aan via deze link!