Kennisbron

POTcast 'Den Haag De Boer Op': Kleur & Smaak

Geplaatst op 5 maart 2024, 21:12 uur
Illustration
Omschrijving

Welkom bij de POTcast 'Den Haag De Boer Op' van Ons Eten waarin Mariska Slappendel en Puck Moll in gesprek gaan met, of liever op z'n Haags gezegd klepperen met, boeren en tuinders in en om Den Haag over onze voedselvoorziening. Hoe boeren deze boeren, wat zijn hun drijfveren en wat is hun visie op voedselproductie? Kan de stad zichzelf voeden met lokaal geproduceerd voedsel en zo ja, wat is daarvoor nodig?

In onze derde aflevering zijn we te gast bij Sonja Janssen en Koert Hooimans van kwekerij Kleur & Smaak in Nootdorp. Hier telen Sonja en Koert diverse soorten groenten met liefde voor de natuur, op de volle grond, in een onverwarmde kas. Dit alles verkopen ze in hun eigen winkeltje en ze zijn tevens een wijkpunt voor het korte keten initiatief Rechtstreex van de boer.

Wat ooit begon als een uit de hand gelopen hobby met verkoop van de groenten die Sonja en Koert zelf overhadden, is inmiddels dus een kwekerij met winkel. En ze hebben er een extra perceel bijgehuurd om aan de vraag te kunnen voldoen.

Veel plezier met luisteren naar het verhaal dat Sonja namens haarzelf en Koert met ons deelde. Voor meer informatie over Kleur & Smaak zie de Facebook-pagina: https://www.facebook.com/p/Kleur-Smaak-100063674731764/

In de toekomst volgen er op organische wijze meer afleveringen van de POTcast 'Den Haag De Boer Op', hou daarom onze website en nieuwsbrief in de gaten!

Deel dit: