Voedsel Fietsexcursies 2021, 2022 en 2023

Je staat er vast niet elke dag bij stil, maar ons eten en drinken komt ergens vandaan. En soms dichter bij huis dan je denkt. De laatste jaren komt het steeds vaker in het nieuws: vraagstukken over landbouw, vervuiling van grond- en drinkwater, duurzaamheid en natuurlijk onze gezondheid. Daarom is het interessant om de wereld van ons voedselsysteem te ontdekken en het eten uit de Haagse regio te verkennen. Veel van ons eten en drinken komt van Haagse bodem en de zee.

Stadslandbouw Den Haag en Ons Eten Den Haag hebben vier routes georganiseerd, verdeeld over twee dagen. Fietst mee met de route die jou het meeste aanspreekt. De excursie is gratis. Enige voorwaarde is dat je op je eigen fiets komt.

We nemen je mee langs de makers van voedsel in en rond de stad. Wie maakt jouw eten? Waarom doet hij dat en op welke wijze wordt je eten gemaakt? En hoe komt het dan op je bord terecht? De excursies zijn opgedeeld in de 3 delen: VERLEDEN, HEDEN en TOEKOMST. Hoe zag het systeem er vroeger uit, hoe gaat dat nu en wat kunnen we verwachten van de toekomst. De routes:

1.    GROENTEN IN EN ROND DE STAD
2.    ZEE, VISSERIJ en ZEEWIER
3.    ZUIVEL, VLEES en PLANTAARDIG ETEN
4.    BROOD, BIER en GRAAN

Samen met Stadslandbouwloket Den Haag organsieren we de routes in het voorjaar en in het najaar. Houd onze en de webiste van stadslandbouw (https://stadslandbouwdenhaag.nl/) in de gaten voor nieuws over de exacte data.

Op 21 en 23 juni waren de eerste edities van dit jaar. Op 15 en 17 september staan de tweede edities van 2023 op het programma. Meer informatie vind je HIER.   

Zuivel, Vlees en Plantaardige Route

Zee, Visserij en Zeewier route