Activiteit

Voedsel Fiets Excursie Den Haag 19 juni

zondag 19 juni 2022 , 10:30 - 16:00 uur
Illustration

Ga je 19 juni mee op ontdekkingstocht?
De fietstochten zijn gratis en vervoer is op je eigen fiets. Neem je ook je buren mee?

---------------

We nemen je mee langs de makers van voedsel in en rond de stad. Wie maakt jouw eten? Waarom doet hij dat en op welke wijze wordt je eten gemaakt? En hoe komt het dan op je bord terecht? De excursies zijn opgedeeld in de 3 delen: VERLEDEN, HEDEN en TOEKOMST. Hoe zag het systeem er vroeger uit, hoe gaat dat nu en wat kunnen we verwachten van de toekomst.

De routes zijn:

1.    GROENTEN IN EN ROND DE STAD: vanaf de Grote Markt gaan we o.a. langs de Dagelijkse Groenmarkt, een aantal historische plekken, Lekkernassuh aan de Witte de Withstraat, Pluk Den Haag (CSA) met het nieuwe voedselbos, het Westland, de Groene Matties en meer. (ongeveer 10 km enkele reis)

2.    VIS, ZEE en ZEEWIER: vanaf de Grote Markt gaan we o.a. langs Muzee in Scheveningen, de haven, het varend erfstuk de Noordster, Campus@Sea, de visafslag en nog meer. (ongeveer 7 km enkele reis)

3.    ZUIVEL, VLEES en PLANTAARDIGE ETEN: vanaf de Grote Markt o.a. langs Spinozahof, Voedselbos Mariahoeve, BuitenPlaats Molenwei, Boerderij Akkerlust, Haagse Eitjes, Rechtstreex op de Binckhorst en meer. (ongeveer 17 km enkele reis)

4.    BROOD, BIER en GRAAN: vanaf de Grote Markt o.a. langs LekkerBrood, Eiber Bier, Wholy Greens en Yespers in The New Farm, de sociale onderneming De Prael en meer. (ongeveer 6 km enkele reis)

We zijn druk bezig met de organisatie van de excursies, heel veel is al rond. Wel even onder voorbehoud, omdat er wellicht nog wijzigingen komen. Neemt niet weg, dat je je alvast kunt inschrijven! Ga je ook mee op ontdekkingstocht? 

De routes beginnen tussen 10:30 en 11:00 uur vanaf de Grote Markt in Den Haag en eindigen ergens tussen 15:30 en 16:30 uur. Alvast tot dan!

Tom Voorma (Stadslandbouw Den Haag)
Marco Swart (Ons Eten Den Haag)

---------------------

Mocht je onverhoopt niet kunnen op 19 juni, niet getreurd want op 2 oktober organiseren we ze nog een keer. Stuur dan een mailtje naar info@ons-eten.nl onder vermelding Voedsel Fietsexcursie 2 oktober. We zetten je dan op de lijst!

Vul hieronder je emailadres, naam en eventueel je organisatie in. Neem je iemand mee? Vul dan per deelnemer dit formulier in. 

Inschrijven kan via DEZE LINK 

Alvast tot dan!

Tom Voorma (Stadslandbouw Den Haag)
Marco Swart (Ons Eten Den Haag)

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: