
Suzanne van Dijk
Scholier/student, Lokale groenten, voedselbos
Wie ben je & op welke wijze ben je (professioneel) bezig met voedsel?
Op WIJdehorst ben nauw betrokken bij de aanleg en het beheer van het syntropische voedselbos. Ook loop ik op WIJdehorst stage als onderdeel van de opleiding Warmonderhof.
Wat maakt dat je doet wat je doet?
Ik wil me inzetten in de voedseltransitie: ons land weer helpen de bodem te regenereren door te werken aan een gezonde bodem. En met een gezonde bodem ontstaat ook gezond voedsel. Ik wil bijdragen aan bedrijven die dat proberen mogelijk te maken.
Waarom heb je je aangesloten bij Ons Eten?
Ik wil mijn netwerk vergroten en hoop na mijn opleiding echt aan het werk te kunnen blijven in de regeneratieve landbouw.
Wat breng je mee naar ons gemeenschappelijke voedsellandschap?
Ik heb tot voor kort lesgegeven aan de Haagse Hogeschool in systeemdenken, circulaire gebiedsontwikkeling, klimaatadaptatie en energietransitie. Maar ik ben opgeleid als ontwerper (architect). Die vaardigheid wil ik opnieuw inzetten in het ontwerpen van permacultuurtuinen, syntropische voedselbossen en bodemregeneratie in de stedelijke omgeving.
Wat kan de community van Ons Eten voor jou betekenen?
Een inspiratiebron van mensen die allemaal proberen de wereld een stukje beter en lokaler te maken.