Arna van der Sloot

Oprichtster Vers & Vrij
Wie ben je & op welke wijze ben je (professioneel) bezig met voedsel?
Naast dat de stichting restjes bereid eten (uit keukens van instanties, niet van het bord) ophaalt en deze verspreidt over inmiddels 26 koelkastjes in Den Haag, waar mensen met geen portemonnee of een kleine, of een tijdelijke gratis eten uit kunnen pakken (zonder aanmelden of pas), ben ik ook gaan koken en bakken met reststromen. Inmiddels maken we pizza bodems met tomatensaus (brood en tomaten zijn de reststromen), falafel (zonder kikkererwten, maar juist reststromen), koekjes, bier (gebrouwen door Eiber) en nog heel veel meer!
Wat maakt dat je doet wat je doet?
Ik ben de stichting begonnen omdat het natuurlijk heel bijzonder is dat er, waar dan ook ter wereld, op het zelfde moment eten wordt weggegooid, en dat mensen met honger zitten (omdat ze het niet kunnen betalen)... dan is er een enorme disbalans, ook hier in Nederland.
En ja ik krijg er energie van als ik merk dat het werkt, dat we mensen helpen die in armoede leven en tegelijkertijd instanties kunnen laten voorkomen om eten weg te gooien. 1+1 = 2
Waarom heb je je aangesloten bij Ons Eten?
Tsja... ik kreeg wel mailtjes van jullie, ik probeer ook vaak mijn producten te slijten... hahaha, maar nu werd mij de kans geboden om het project aan te bieden aan een breder publiek. De mogelijkheid om samen te werken is voor mij belangrijk.
Wat breng je mee naar ons gemeenschappelijke voedsellandschap?
Het creatief koken / bezig zijn. In de toekomst wellicht ook workshops geven op diverse locaties (events, scholen enz)
Wat kan de community van Ons Eten voor jou betekenen?
Misschien het aanprijzen van de producten, het zoeken naar vrijwilligers (chauffeurs), het vinden van instanties die mee willen werken / bereid zijn om hun restjes bereid eten aan ons te doneren (uiteraard met een afspraak zodat ik het goed kan toelichten), winkels die groenten, chocola, jam enz over hebben die niet meer verkocht worden (zo halen wij bijvoorbeeld 1 x per week groenten op bij Rechtstreex), hier maken wij dan weer nieuwe producten van.