Lisanne van Oosterhoud

Werkende en kernlid Ons Eten
Wie ben je & op welke wijze ben je (professioneel) bezig met voedsel?
Hoi ik ben Lisanne en ik kom oorspronkelijk uit Zoetermeer (bijna Den Haag) en woon tegenwoordig in Bleiswijk nog bij mijn ouders en broertje.

Ondanks dat ik nooit in Den Haag heb gewoond is mijn band met de stad aanwezig. Zo heb ik hier in orkesten gespeeld (dwarsfluit), stage gelopen bij de gemeente, heeft mijn vader in Den Haag gewerkt en is mijn moeder er geboren.

Ik heb Biologie en Biomedische wetenschappen gestudeerd in het gezellige Leiden en werk momenteel bij Vereniging FME in Zoetermeer.
Wat maakt dat je doet wat je doet?
In mijn studie merkte ik mijn passie voor de rol van voedsel in onze maatschappij, zowel vanuit mentale en fysieke gezondheid als ook de sociale, economische en uiteraard klimaatkant. Dit is de reden waarom ik mij op dit thema ben gaan inzetten.

Dit doe ik op verschillende lagen en verschillende vormen. In mijn werk bijvoorbeeld op het gebied van technologische innovaties die bijdragen aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem, maar ook als vrijwilliger bij o.a. het World Food Forum internationaal) gestart vanuit het FAO van de Verenigde Naties, een jongerennetwerk om jonge mensen te betrekken en in hun kracht te zetten rondom de nodige veranderingen.

Daarnaast ben ik betrokken bij Ons Eten Den Haag en de Voedselraad en ben ik betrokken bij de oprichting van een jongerennetwerk rondom duurzaamheid in Zoetermeer, omdat ik ook van mening ben dat veel verandering ook lokaal kan gebeuren. Verder ben ik EU klimaatpact ambassadeur en ben ik kernteamlid van de Participatietafel Voedseltransitie van DuurzaamDoor.