Arianne Fillerup

Educatie ontwikkelaar
Wie ben je & op welke wijze ben je (professioneel) bezig met voedsel?
Hoi ik ben Arianne en woon al 30 jaar in Den Haag en heb verschillende wijken gezien. Nu wonen wij (man, twee jongens die op kamers zitten) in Vroondaal, midden in het groen. Onze vrije tijd brengen we graag door op ons bootje in Den Helder.

Ik werk als "juf van koken" op een basisschool in Moerwijk. Ik geef de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 wekelijks kook- en voedingsles.

Ik verdiep me breed en diep in het educatieve aanbod van voeding en duurzaamheid voor scholen om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van het aanbod.
Wat maakt dat je doet wat je doet?
Koken is voor mij een verbindende activiteit. Iedereen eet en iedereen vindt eten klaarmaken leuk om te doen. Tijdens het koken komen gesprekken en energieƫn tot stand die leiden tot verbinding en actie. Tot verandering en acceptatie. En tot welzijn en voldoening. Kennis, kunde, ervaren en praten zijn pijlers waarop leren rust.

Mijn droom is een leslocatie met keuken, theorielokaal, beweegruimte en groeiruimte (kas of moestuin) waar scholen, ouders en wijkbewoners kunnen komen om met elkaar te leren over eten: waar het vandaan komt, hoe je het klaarmaakt en hoe je het eet.
Den Haag zou voedseleducatie stad nummer 1 moeten worden.
Wat breng je mee naar ons gemeenschappelijke voedsellandschap?
Ik maak en geef lessen over voeding en duurzame voeding. Met een koksopleiding en opleiding tot Docent Gezondheidszorg en Welzijn heb ik de kennis en vaardigheden in huis om voedseleducatie zowel te maken als erover te adviseren aan diverse organisaties.

Voedseleducatie in het po en vo, zowel op gezondheidsaspecten als op duurzaamheidsaspecten gericht, is een opkomend vak. Meer en meer zal aan scholen de opdracht worden gegeven aandacht te besteden aan leefstijl en duurzaamheid. Voor scholen zijn de voorwaarden waaronder dit kan plaatsvinden zijn nog niet op orde. Ik wil mij sterk maken hierin een vormende factor te zijn als gesprekspartner en adviseur.
Projecten uitgevoerd door Arianne