Jitske Bloemsma

Ondernemer, Organisator
Wie ben je & op welke wijze ben je (professioneel) bezig met voedsel?
Hoi ik ben Jitske en woon in Den Haag met mijn vriend. Ik probeer regelmatig te sporten (pullka, spinning en yoga). Bij pullka ben ik een tijdje trainer geweest. Mocht je het niet kennen, en houden van sporten in de natuur, dan zeker even opzoeken.

Ik probeer zo veel mogelijk balans te vinden in werken in voor geld en vrijwilligerswerk. De meeste tijd stop ik in stichting GoedEten dat ik mede opgericht heb. Stichting GoedEten faciliteert de ruimte (keuken en restaurant gedeelte) in de Helena (Helena van Doeverenplantsoen 3, Den Haag) en stelt deze beschikbaar voor initiatieven die vanuit een duurzame en/of sociaal maatschappelijke visie willen koken en door middel van eten mensen met elkaar willen verbinden, zoals de Volkskeuken en Conscious Kitchen. In de Helena verzorgen we tevens twee initiatieven: Ran’s Kantine en De He-y-lena Cafe.

Ook doe ik vrijwilligerswerk bij Lekkernassuh. Lekkernassuh staat voor een lokaal voedselsysteem en is een volledig, door vrijwilligers, zelfsturende organisatie. Lekkernassuh heeft mij een heel andere kijk op ondernemerschap gegeven.
Wat maakt dat je doet wat je doet?
Ik word er heel blij van om steeds meer mensen te ontmoeten met eenzelfde soort missie en kijk op de voedselindustrie en economie. Wanneer je, voor je gevoel, een grote strijd te strijden hebt is het erg fijn om te merken dat er meer mensen zijn die strijden. En zo voelt de strijd ineens een collectief en ontstaat er reëel toekomstbeeld.