Miriam Offermans

Professional, Coördinator voor de Haagse Voedselraad
Wie ben je & op welke wijze ben je (professioneel) bezig met voedsel?
Al meer dan 25 jaar zet ik mij in voor organisaties en ondernemingen die het verschil willen maken en daarvoor nodig hebben dat de politiek hen ziet en hoort. Sinds de oprichting van Public@stake met name voor die maatschappelijke organisaties die de voedseltransitie willen versnellen en een gezond, duurzaam en eerlijk voedselsysteem dichterbij brengen. Landelijk via het Nationaal Voedselberaad, en vanuit Den Haag voor Ons Eten en de Haagse Voedselraad. eerder ook gewerkt voor Voedselfamilies Zuid Holland, European Alliance for Plant-Based Foods en World Food Center in Ede.
Wat maakt dat je doet wat je doet?
Lekker en gezond eten ook gemakkelijk en toegankelijk maken daar krijg ik energie van. gewoon door in de keuken te gaan staan, maar zeker ook politiek en beleid te helpen zien wat er allemaal al aan burgerinitiatieven / ondernemers zijn die zich inzetten voor hetzelfde doel. Zodanig dat ook beleid ondersteunend is aan al die initiatieven.
Waarom heb je je aangesloten bij Ons Eten?
Ons Eten maakt zichtbaar wat er allemaal al gebeurt, verbindt mensen met elkaar door samen te eten, koken en te tuinieren en helpt ook tussen de oren te krijgen wat lokaal voedsel doet voor een gezonde en leefbare gemeente.
Wat breng je mee naar ons gemeenschappelijke voedsellandschap?
Wat niet is maar moet worden daar krijg ik energie van!