Iris Schutten

Initiatiefnemer, Professional, Initiatief en programma EnergieKas
Wie ben je & op welke wijze ben je (professioneel) bezig met voedsel?
In 2024 gaan we de EnergieKas bouwen, een kas op het dak van de Helena in het Oude Centrum in Den Haag. In en rondom de EnergieKas draait de tropische DakVolkstuin, een project i.s.m. Annechien Meier en Joost Suasso (Laboratorium voor Microklimaten): welke tropische gewassen kunnen we samen verbouwen? Hoe verbouwen we voedsel op een dak?

Verder werken we in het Glazen Bol Genootschap (Stadsoase Spinozahof, Groene Mol, Goed Eten en buren) samen aan het eetbaar vergoenen van het naastliggende Helena Park: eind 2023 zijn we begonnen met de aanleg van een eetbare gevel.

Privé heb ik al jaren een volkstuin/voedselbosrand met eetbare meerjarigen en kruiden op basis van permacultuur principes èn ben ik bezig met fermentatie zoals het brouwen van gemberbier en het maken van miso.
Wat maakt dat je doet wat je doet?
Ik hoop de transitie naar een meer duurzame samenleving en stad te versnellen door het initiëren van duurzame projecten op buurt-en stad niveau. Ik geloof dat naast markt en overheid meer ruimte zou moeten zijn voor collectieven en 'commons'.
Waarom heb je je aangesloten bij Ons Eten?
Verbinden, elkaar versterken, de beweging meer op de kaart zetten.
Wat breng je mee naar ons gemeenschappelijke voedsellandschap?
Conceptontwikkeling, verbinden, organiseren.
Fondsenwerving.
Wat kan de community van Ons Eten voor jou betekenen?
Inspiratie, kennis, meer gelijkgestemden leren kennen, samen sterker naar gemeente toe.