Ilse Valkering
Initiatiefnemer, vrijwilligersorganizer
Wie ben je & op welke wijze ben je (professioneel) bezig met voedsel?
Vanuit mijn passie voor duurzaamheid ben ik sinds 2018 actief bij het Haagse initiatief Conscious Kitchen waar we aan de hand van vegan maaltijden van gered eten bewustzijn proberen te creëren rondom het thema van duurzame voedselsystemen. Vragen zoals "Waar komt ons eten vandaan, Welke impact heeft ons dieet op de wereld om ons heen, maar ook hoe wordt voedsel tot consumenten product gemaakt houden mij veel bezig. Maar mijn interesse over het voedsel systeem begint al vanaf jongs af aan, voordat ik naar de randstad verhuisde. Als kind groeide ik op in een tuindersdorp en zal ik dagelijks de relatie die we met de natuur hebben, in de stad kwam ik er pas achter hoe veel mensen of een idyllisch beeld hebben van de landbouw of geen idee hebben waar hun eten vandaan komt. Juist daarom heeft mijn passie zich ontwikkeld. Ik kijk graag naar hoe we een realistische voedselsysteem kunnen creëren dat goed is voor mens, dier en natuur.
Wat maakt dat je doet wat je doet?
Eten is een verbinder, het geeft mensen een reden om samen te komen op een zeer toegankelijke manier. Tegelijkertijd heeft ons voedselsysteem een significante impact op het klimaat en het milieu.