Jan Kouwenberg@planet.nl

Bewoner, Werkgroep 'Geloven in Groen' van de HGK*
Wie ben je & op welke wijze ben je (professioneel) bezig met voedsel?
In het algemeen 'doe ik aan duurzaamheid' in brede zin. Ik ben actief als Klimaatwaker, Grootouder voor het klimaat, lid van de Werkgroep 'Geloven in Groen'. Ik koop bij Lekkernassûh.
Waarom heb je je aangesloten bij Ons Eten?
Jullie zijn nieuw voor mij.
Ik wil jullie attenderen op 'Het Groen InspiratiePad' op 5 oktober 2024. Maar kan mijn Save de date niet kwijt. De tekst probeer ik hier in te zetten

Save the date

Zaterdag 5 oktober 2024
Eerste Haagse Groene Inspiratiepad


Den Haag is een stad met veel grijs en ook veel groen. Naast dicht bebouwde stenen wijken hebben we prachtige parken, bossen en duinen. Meer groen zou onze stad nog leefbaarder maken.

Gelukkig bruist Den Haag ook al van de inspirerende groene ideeën, activiteiten en acties. Er gebeurt veel goeds dat we niet kennen, veel groens waar Hagenaars mee in de weer zijn en dat ons moed geeft.

Op 5 oktober organiseert de Werkgroep Geloven in Groen van de Haagse Gemeenschap van Kerken een groen inspiratiepad langs een aantal mooie en heel diverse locaties.

Ga langs bij een verpakkingsvrije winkel (Lekkernassûh), een repairshop, groene kerken, een moskee, een kloostertuin. Zing mee met het koor Jan en Alleman. Ga aan de slag met natuuronderhoud in het Westduinpark. Allemaal projecten gericht op vergroening, verduurzaming en recycling/consuminderen.

We starten om 11.00 uur in de Tuin van Geloven bij het stadsklooster (Westeinde 101) met een feestelijke opening.

Maak een keuze enkele locaties die je wilt bezoeken.

Om 15.00 uur sluiten we de dag af in de Stadsoase Spinozahof (Repelaerstraat 61), een groen en sociaal initiatief, met een uitwisseling van ervaringen en ideeën, enkele inspirerende verhalen en biologische hapjes en drankjes.

Meer informatie volgt op de website van de Haagse Gemeenschap van Kerken, https://oecumenedenhaag.nl/geloven-in-groen/.

Werkgroep Geloven in Groen van de Haagse Gemeenschap van Kerken

Reacties of vragen naar: gig@oecumenedenhaag.nl