Project
Lopend

Voedsel Fietsexcursies

Geplaatst op 31 oktober 2022, 00:00 uur
Illustration

Voedsel Fietsexcursies 2021, 2022 en 2023

We nemen je mee langs de makers van voedsel in en rond de stad. Wie maakt jouw eten? Waarom doet hij dat en op welke wijze wordt je eten gemaakt? En hoe komt het dan op je bord terecht? De excursies zijn opgedeeld in de 3 delen: VERLEDEN, HEDEN en TOEKOMST. Hoe zag het systeem er vroeger uit, hoe gaat dat nu en wat kunnen we verwachten van de toekomst. De routes:

1.    GROENTEN IN EN ROND DE STAD
2.    ZEE, VISSERIJ en ZEEWIER
3.    ZUIVEL, VLEES en PLANTAARDIG ETEN
4.    BROOD, BIER en GRAAN

Toelichting

1.    GROENTEN IN EN ROND DE STAD: vanaf de Tempel gaan we o.a. langs de Dagelijkse Groenmarkt, een aantal historische plekken, Lekkernassuh aan de Witte de Withstraat, Pluk Den Haag (CSA) met het nieuwe voedselbos, het Westland en meer. (ongeveer 10 km)

2.    ZEE, VISSERIJ en ZEEWIER: vanaf de Tempel gaan we o.a. langs Muzee in Scheveningen, de visafslag, de havens en nog meer. (ongeveer 7 km)

3.    ZUIVEL, VLEES en PLANTAARDIG ETEN: vanaf de Tempel o.a. langs Spinozahof, Voedselbos Mariahoeve, BuitenPlaats Molenwei, Boerderij Akkerlust, Haagse Eitjes en meer. (ongeveer 17 km)

4.    BROOD, BIER en GRAAN: vanaf de Tempel o.a. langs Van Kleef, LekkerBrood, Eiber Bier, Yespers in The New Farm en de sociale onderneming De Prael en meer. (ongeveer 6 km)

Meer informatie vind je op de nieuwspagina via deze LINK.

thema 
Ontmoeten rond eten, Voedselproductie, Gezond eten, Educatie
Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Bewoners in en rond de stad bewuster maken van hun voedsel. Welke keuzen heb je als consument? Hoeveel weet je ervan? Wat vind jij belangrijk? En kan je gezond en duurzaam kiezen als het op je eigen eten aankomt?
Deel dit: