Kennisbron

POTcast 'Den Haag De Boer Op': NoordWIJde & WIJdehorst

Geplaatst op 5 november 2023, 19:25 uur
Illustration
Omschrijving

Welkom bij de POTcast 'Den Haag De Boer Op' van Ons Eten waarin Mariska Slappendel en Puck Moll in gesprek gaan met, of liever op z'n Haags gezegd klepperen met, boeren en tuinders in en om Den Haag over onze voedselvoorziening. Hoe boeren deze boeren, wat zijn hun drijfveren en wat is hun visie op voedselproductie? Kan de stad zichzelf voeden met lokaal geproduceerd voedsel en zo ja, wat is daarvoor nodig?

In onze tweede aflevering van de POTcast De Boer Op zijn we op bezoek bij Marlijn Nauta en Erwin de Jong, die sinds de zomer van 2021 de tuinderij NoordWIJde in Noordwijk runnen en sinds 2023 ook de trotse boeren pachters zijn van het Wassenaar perceel van Land van Ons genaamd WIJdehorst. Mariska en Puck schuiven bij Marlijn en Erwin aan voor een voedzaam keukentafelgesprek.

Beide tuinders zijn even bevlogen als het draait om het creëren van een gezonde bodem, heerlijke groentes, fruit en kruiden én ontmoetingen, en tegelijkertijd volgen zij hierin ook elk hun eigen hart en daarmee pad. Luister mee naar het verhaal van Marlijn en Erwin!

Meer informatie over NoordWIJde & WIJdehorst vind je via: www.noordwijde.nl & www.wijdehorst.nl

In de toekomst volgen er op organische wijze meer afleveringen van de POTcast 'Den Haag De Boer Op', hou daarom onze website en nieuwsbrief in de gaten!

Deel dit: