Kennisbron

Stappen naar een Haagse voedselraad

Geplaatst op 11 december 2022, 11:00 uur
Illustration
Omschrijving

In voedsel komt alles samen. Het ligt elke dag op ons bord en staat centraal bij feesten. Het is belangrijk voor onze gezondheid en economie. De manier waarop het wordt gemaakt heeft grote invloed op ons milieu en klimaat. Voedsel verbindt mensen en culturen. De verbinding met ons eten is cruciaal -ons leven is ervan afhankelijk- en biedt daarom heel veel kansen.

Voedsel brengt niet alleen mensen samen, maar verbindt ook belangrijke beleidsterreinen als gezondheid, duurzaamheid, klimaat, wonen, onderwijs en lokaal ondernemerschap. Het gaat over de manier waarop we voedsel produceren, hoe we ons zelf voeden en wat de relatie is met onze leefomgeving en tussen buurt, stad en boer. Dit alles maakt een gemeentelijk integraal voedselbeleid noodzakelijk.

Een Voedselraad staat daarom voor een principiële keuze om bottom-up, vanuit de burgers, samen met ondernemers en gemeente een eerlijk, duurzaam en transparant voedselsysteem te creëren wat bijdraagt aan een gezonde voedselomgeving. Door een krachtig voedselnetwerk te smeden maken we ons voedselsysteem vitaal en creëren we duurzame oplossingen voor gezondheid, kwaliteit van leven en natuur in de stad, in verbinding met boeren en makers.

Toelichting

Lees onderstaande kennisbron 'Stappen naar een Haagse voedselraad' (PDF) voor meer informatie.

Deel dit: