Kennisbron

Podcast - Eet samen, Eet lokaal

Geplaatst op 11 juni 2023, 10:10 uur
Illustration
Omschrijving

Lokaal Voedsel in de breedste zin van het woord wordt steeds belangrijker. Moestuinen, stadstuinen, voedselgemeenschappen kunnen bijdragen aan gezond eten, gezonde mensen, sociale cohesie, voedselzekerheid, klimaatadaptatie, armoedebestrijding, een gezonde leefomgeving en een gezonde planeet. Bijna te mooi om waar te zijn, maar het kan. We kunnen samen onze omgeving beter eten, met beter voedsel van dichtbij. We praten hierover met Liane Lankreijer (Zuid-Hollandse Voedselfamilies)en Tom Voorma (gemeente Den Haag).

Toelichting

Wat is Goed Voedsel? Is dat gezond voedsel? Is dat duurzaam of juist betaalbaar voedsel? En hoe ziet dit eruit over 20 jaar?
In deze podcastreeks reizen René Bruijns en René Schellekens het land door om voorlopers in verandering te ontmoeten. Pioniers op het gebied van voedsel. Een roadtrip op zoek naar antwoorden, inspiratie en nieuwe ideeën over de verbindingen tussen de mens en haar voedsel, de natuur en met elkaar.

DuurzaamDoor

De podcastreeks ‘Werken aan Goed Voedsel’ is een initiatief van De Participatietafel Voedseltransitie, een onderdeel van het Rijksprogramma DuurzaamDoor. Het programma DuurzaamDoor verbindt partijen in de voedseltransitie met elkaar zodat ze elkaar leren kennen, van elkaar kunnen leren en kunnen samenwerken met als doel de duurzame transitie te versnellen.

René Bruijns is werkzaam bij RVO en voor DuurzaamDoor de secretaris van de Participatietafel Voedseltransitie.

René Schellekens is ook werkzaam bij RVO en houdt zich bezig met energiearmoede.

 

Klik op onderstaande link en luister naar de Podcast - Eet samen, Eet lokaal.

Deel dit: