Kennisbron

POTcast 'Den Haag De Boer Op': de CSA van Pluk

Geplaatst op 25 juli 2023, 00:00 uur
Illustration
Omschrijving

Welkom bij de eerste aflevering van de POTcast 'Den Haag De Boer Op' van Ons Eten! Hierin gaan Mariska Slappendel en Puck Moll in gesprek met, of liever op z'n Haags gezegd klepperen met, boeren en tuinders in en om Den Haag over onze voedselvoorziening. Hoe boeren deze boeren, wat zijn hun drijfveren en wat is hun visie op voedselproductie? Kan de stad zichzelf voeden met lokaal geproduceerd voedsel en zo ja, wat is daarvoor nodig?

In deze eerste aflevering gaat Ons Eten op bezoek bij Frans de Vries van Pluk! Den Haag (links op de openingsfoto). Frans runt sinds 2019 op deze prachtige locatie in Madestein een CSA, of te wel een community supported agriculture. Hoe gaat het runnen van een CSA in zijn werk bij Pluk, wat is hun doel en uiteraard wat vindt Frans zelf belangrijk?

Meer informatie over Pluk! Den Haag vind je op www.plukdenhaag.nl (de CSA staat hier vernoemd onder het kopje 'Zelfoogsttuin').

In de toekomst volgen er op organische wijze meer afleveringen van de POTcast 'Den Haag De Boer Op', hou daarom onze website en nieuwsbrief in de gaten!

Toelichting

Klik op onderstaande link en luister naar de POTcast 'Den Haag De Boer Op': de CSA van Pluk! Den Haag.

Deel dit: